2012. március 12., hétfő

Türkizdeazévatehetróla mese LII. fejezet - A nap-tündék talizmánja



A nap-tündék messze keleten éltek, ott ahol a legfényesebbek a nappalok. Réges-régi énekek szerint, melyeket ma már csak a szél suttog csendes éjjeleken, Ivinuir teremtette őket, aki a Napot imádta, hozzá énekelt az Idők kezdetén. Magasak voltak és karcsúk, hajukban a napsugár aranya tündökölt, szemükben a derűs déli égbolt kékje csillant. A tünde-nép többi nemzetségétől eltérően ők nem a Csillagok Királynőjét, hanem a Lángoló Herceget szerették mindenek felett, a meleget adó fény volt számukra legkedvesebb.

Amikor Középföldére leszállt a Homály, a nap-tündék minden öröme odalett. Elindultak a Rév felé, hogy Halhatatlanföldön megtalálják a fényt és a meleget, ám a Nap sugarai nélkül nem lelték az utat. Kétségbeesetten bolyongtak az árnyak között. Énekük olyan szomorúan szállt az ég felé, hogy azt még Ivinuir is meghallotta az Örökkévalók birodalmában. Kedves népe bánatát látva, fent a Homály felett összegyűjtötte a Lángoló Herceg fényét s azt csillogó kövek közé foglalta. A talizmánt, amelyben benne volt a sápadt hajnali fény, az izzó déli tűzsugarak, a szelíd alkonyati derengés, ezüstfonálon eresztette le a Homályon át. A fények fénye világított ezután a nap-tündék útján, bármely sötét rengetegben, bármely rettegéssel teli sötétségben jártak is, bátorságuk immár nem hagyta el őket, mert vigyázott rájuk Ivinuir talizmánja.

Így érték el a Révet, hajóra szálltak és nem látta őket azóta senki a világnak e tájain. De a fák, virágok és a dalos madarak emlékeznek rájuk, s néha, mikor melegen süt a déli nap, az ég kékjében megcsillan aranyhajuk, s ha hegyezed füled, tán éneküket is hallhatod…


Ivinuir talizmánját hoztam el ma, meséljen nektek a Lángoló Hercegről, aki egyre közeleg, nem is olyan sokára elfoglalja helyét odafent, és meleget küld az átfázott földnek. Szép estét:)

***

Ezt a csodát egy igazi tündétől kaptam, aki EWA néven él köztünk a Földön :) PIF játékra jelentkeztem, hihetetlen szerencsém volt, hogy időben odaértem :) Mit szóltok - ugye nem is találtok szavakat? Én csak hápogtam, mikor kibontottam a csomagot :))) Éva, nagyon-nagyon köszönöm, mikor nincs rajtam, akkor felakasztom a lámpaburára, hogy mindig lássam. Imádom!

És ezt az alkalmat megragadom, hogy megkövessem Zsuzsit és Ildikót, akiknek bizony csúnyán tartozom a PIF ajándékkal - nincs mentség, ürügyeket nem gyártok. De már készülnek!!!!!! És ne haragudjatok kérlek. (Ez az egy éves határidő trükkös, vigyázni kell, mert elszelel ám az a 365 nap!)

Jaj, és Ivinuirt ne keressétek A Gyűrűk Urában, de még A szilmarilokban se :) Az az átok robot-ellenőr adta ki egyszer, mindjárt mentettem, mert annyira tündés. Egyébként kikapcsoltam a kis dögöt, nálam ne kelljen szitkozódva kommentelni senkinek :) Megtudtam ugyanis, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem tudja elolvasni a hullámzó szavakat :DDD

16 megjegyzés:

  1. Uh, csodaszép!
    Ivinuirt pedig szeretettel várom:)

    Ja, és igen, az új hullámzó robot-ellenőrt én sem bírom soxor elolvasni, csak tippelek:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szerencsés vagy, gyönyörű ez a medál.

    VálaszTörlés
  3. Mesés a medálod, imádom! A robot-ellenőrrel én úgy tolok ki, hogy addig kattintgatok a körbenyílra, amíg ki nem ad egy viszonylag olvasható és nem túl hosszú szót:-)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű ez a medál! Tökéletes ihletője a türkizmániás-mesélős-tündés mesédnek, melyet most is várakozásteli örömmel olvastam. Tökéletes kooperáció!

    VálaszTörlés
  5. Cimbi igazán meseszép ez a medál! Már gondolatban megfogalmaztam egy könyörgő ódát ezért a csodás nyakláncért, mire elértem oda, ahol kiderült, hogy Évi pifes meglepetése ez számodra! Hát röviden csak annyit, nem csodálom, hogy ha nem a nyakadban van, akkor a lámpaburán,ahol tudsz benne gyönyörködni!

    VálaszTörlés
  6. Ez valami meseszép! :-)

    VálaszTörlés
  7. Beautiful!!!!!!!!!!! Pretty colours!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Cimbikem viseld egeszseggel ezt a szepseges nyaklancot.

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok, nagyon szépet nyertél.

    VálaszTörlés
  10. Juhuuuj de irigy vagyok!Csodálatos a medálod!
    Nem tudom nálam van-e robot...de én is kikapcsolom, ha van...csak nem tudom hogyan kell!

    VálaszTörlés
  11. Fantasztikus a medál, nagyon tetszik.Gratulálok hozzá.

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű ez a medál!!! Na és a mese! Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  13. Zseniális, nagyon tetszik, gratulálok!

    VálaszTörlés
  14. Gyönyörűséges ajándékot kaptál! Gyöngyösök közt No.1. - gondolom, mint üveges...:) A történet pedig meseírók közül is No.1.!:)

    VálaszTörlés