2012. április 18., szerda

Mégtaláltamtürkizt mese LVI. fejezet - Utak találkozása vár...



... és minden úttalálkozásnál dönteni kell - merre is, erre vagy arra... netán amarra? A hobbitnép köztudottan otthonülő fajta - persze a Gyűrűhordozók kivételek hiszen sorsuk igen messzi utakra vitte őket -, így bármilyen jó is a szimatuk, bizony könnyen eltévednek. Azaz eltévednének, ha nem segítenék őket csudás fortélyok. A hobbitok Esthajnalcsillagáról már hallhattunk, most megmutatom nektek Gandalf mester és Bilbó uraság örökségét, melyet a Megyére hagytak, a hobbitok igaz örömére, minden az urát este aggódva hazaváró hobbit-asszony megkönnyebbülésére.


Annak idején Bilbó uraság igencsak hirtelen indult neki a széles szép világnak tervezés, térképek nélkül. Ha meggondoljuk, nem is baj, hiszen ha túl sokat gondolkodott volna, tán elszáll a bátorsága - ami, utólag tudjuk, rosszra fordította volna Középfölde sorsát. No szóval, Bilbó uram nekiiramodott, legyőzte az erebori sárkányt, megtalálta az Egy Gyűrűt - és indult volna hazafelé. Igen ám, csakhogy miután törp-útitársaitól elköszönt egy keresztútnál, és magában folytatta útját, rá kellett jönnie, hogy a Sárkányt legyűrni tán könnyebb volt, mint hazatalálni a rengetegben! Megpihent egy útelágazásnál, s igen fohászkodott, jönne bár arra valaki jótét lélek, hogy útba igazítsa. "Hej, bár volna itt Gandalf barátom, ő aztán kiszagolná a helyes utat!" - gondolta. Közben beesteledett, s a sűrű félhomályban ezüstös derengést pillantott meg Bilbó. Meregette szemét, hát a két ösvény kereszteződésénél álló fa törzsét mintha világítani látná! Mikor közelebb merészkedett, egy kereszt-formát pillantott meg, a négy ága a négyfelé induló út irányába mutatott. S az egyik ága fénylett, ahogy nézte, egyre erősebben sziporkázott. Bilbó nem soká morfondírozott tovább, a szíve azt súgta, jót mutat, s elindult abba az irányba, amerre a fénysugár mutatott.

Még három útelágazásnál lelt Bilbó hasonló hazamutató fényre. Baj és gond nélkül haza is ért Hobbitfalvára. Fáradtságát kipihente, rokonait végiglátogatta, és egy szép tavaszi napon épp a kertjében üldögélt és élvezte a langyos napsugarakat, a madarak fészekrakó sürgés-forgását, mikor a kertkapuban ismerős magas kalapot pillantott meg. "Gandalf, de jó, hogy jöttél, már kezdtem elunni magam a nagy nyugalomban!" "Barátom, örömmel látom, hogy épségben hazaértél. Ezek szerint segítettek a kis útjelzőim!" Így bizonyosodott meg Bilbó arról, amit szíve sejtett már az erdőben, hogy az útjelző fényeket barátja tette ki az ő hazasegítésére!



Az útjelző keresztet hoztam el nektek ma, meséljen arról, hogy vannak barátok, akik megkönnyítik utunkat. Szép estét, el ne tévedjetek a sötétben :)

***

Try-to-be-Better Filled Square mintáját erőszakoltam meg kicsit :) Épp nem volt rivolim, de már van, asszem azzal szebb lesz. Az enyém kicsit nyomi, kicsit csajla, de az enyém, és szeretem :)

16 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik egyáltalán nem hiányolom belőle a rivolit ,jól megoldottad!!Köszönöm a mesét!

    VálaszTörlés
  2. Na igen, igaz barátokra mindíg szükség van, de fel is kell tudni ismerni őket. A medálod cseppet sem nyomi! Vagy lehet, hogy ez a hangalak a hobbit nyelvben a gyönyörű szinonimája?

    VálaszTörlés
  3. Unos colores inigualables para este fabuloso modelo. Preciosísimo!!!

    VálaszTörlés
  4. Annyira édes medál, a második erdős kép pedig isteni ötletes!:)

    VálaszTörlés
  5. Szuper, nagyon érdekes és szép.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép! Szerintem ilyen színbe még senki nem készítette el. Tiéd az első!

    VálaszTörlés
  7. Nekem így is tetszik! Nagyon szépre sikerült, csak úgy mint a mese!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik, ha nem írod le, nem is veszem észre hogy nem rivoli van a közepén, olyan tökéletes . Ő így tökéletes és szép!!!!

    VálaszTörlés
  9. Hol nyomi, és hol csajla? Én nem látom egyiket sem! Szerintem nagyon is szép útjelző kereszt sikeredett, és nem is hiányzik belőle a rivoli. Nekem nagyon tetszik az efféle kreativság!! A mese az megint csodás, imádom még mindig!!!

    VálaszTörlés
  10. Tündéri ez a medál, nekem nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  11. Nézz be a blogomba, vár egy kis meglepi:)

    VálaszTörlés