2012. június 16., szombat

Lila-türkiz mese sokadik fejezet - Nemfájvirág





Barátaim, hűvösek voltak még az esték, mikor utoljára találkoztunk. Azok a csípős tavaszi hidegek bizony nyomot hagytak rajtam, igen megfázítottam a hátam. De annyira ám, hogy még egy-egy rövid történet lefirkantásához sem igen tudtam leülni, nemhogy a barkácsoláshoz, kézműveskedéshez. No de azért vannak az embernek barátai, hogy segítsenek rajta. Mikor a Megyében megtudták, miért nem látogatok el hozzájuk egész tavaszon, a parajosdi Sósika néni balzsamot küldött nekem, hogy azzal kenjem be a fájós tagjaimat napnyugta után fél órával három napig. Szemem sem rebbent, én bizony kiálltam a teraszra minden alkonyatkor, számoltam a perceket, és a kellő időben elővettem a balzsamot. Nem is tettem hiábavalóan, mert harmadnapra - uccu hátfájás, elszaladt, mintha nem is lett volna :)

Ennek örömére mindjárt le is ültem gyöngyösládámhoz, és kanyarítottam két kis virágot, pont olyant, amilyenek a gyógyírt tartalmazó üvegcsén voltak: nemfájvirágot, és bajfeledőszirmot. El is küldtem gyorsan Sósika nénének, adná oda a kisunokájának, Csillagszemű Harangvirágnak. Sasposta-fordultával pedig elküldték nekem a rajzot, amelyen Harangvirág látható, a nemfájvirággal hajában.

Elhoztam nektek is a nemfájvirágot és a bajfeledőszirmot, gyógyítsa meg ahol fáj, űzze el a búbánatot. Szép estét, nemfájósat :)
***
Jaj, tényleg rég jártam itt, és tényleg a hátam miatt... olyan furcsán fájt és olyan nagyon, néha sikítoztam, pedig nem bevett szokásom. Na, szóval rohadtul fájt a hátam, és teljesen nyilvánvalón üléskor; mert a füvet simán lenyírtam hegynek fel, de ha leültem - szokásom szerint féloldalt - a laptophoz, egy légvételre belenyilallt.És akkor az égiek küldtek nekem egy tünde-kezű masszőzt, aki kivarázsolta belőlem a fájást! Azt mondta, olyan nagyon be voltak görcsölve a hátizmaim, hogy nagy gubók látszottak a hátamon! Isten éltesse a kezeit, most már nem gondolom, hogy a szívem nőtt kétszeresére, sem hogy az epeköveim nőttek fél méteresre! Bevallom, mindenféléket vizionáltam, és nem voltam vidám...  De most már vidámodok, ráadásul jógagyakorlatokat is végzek, és higgyétek el, a jóga naaaaagyon jó a hátfájásra. Meg a másfájásra is. Jó, hogy itt vagyok, jó, hogy itt vagytok :) 
Ja, és amióta nem blogoltam, megint fejlesztések voltak, fogalmam sincs, hogy fog kinézni a posztom, de ez nem tántorít el, legfeljebb holnap tupírozom majd! :) Puszi nektek! 

19 megjegyzés:

  1. Gyönyörű virágok!
    Örülök, hogy jobban vagy!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű virágok, igazi nyáriak, színesek!
    Jóga, jóga, de spéci torna is kéne, meg masszázs is, együtt! Az az igazság, hogy nem szabad elhanyagolni..., mindig csinálni kell! Ezt nehéz betartani...

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó, hogy megint itt vagy. Hiányoztak a meséid, a vidámságod és szép fűzéseid. Vigyázz magadra!
    J.

    VálaszTörlés
  4. Pretty daggers!!!!!!!!!!!! Beautiful!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Hiányoztàl már, kezdtem aggódni. Örülök, hogy jobban vagy :). A virágaid meg egyenesen mesések!

    VálaszTörlés
  6. Cimbike draga ,mar en is gondoltam ,hogy beteg vagy mert regota semmit nem lattunk toled.Orulok,hogy jobban vagy !!
    Mi az a kencefice amitol uccu elmult a hatfajasod ?
    Nagyon szepek a viragaid

    VálaszTörlés
  7. De jó, hogy végre itt vagy, már nagyon hiányoztál! Örülök, hogy rendbejött a hátad. Ha a "fejlesztések" alatt az új bloggert érted, egyszerűen állítsd vissza a régit! A parancsot a fogaskerék alá rejtették el a gazok:-)

    VálaszTörlés
  8. Áldassék a tündérkezű masszőz és Sósika néni, valamint minden nemfájvirág és bajfeledőszirom! :)

    VálaszTörlés
  9. Las dos son preciosas, no sabría cual elegir!!

    VálaszTörlés
  10. Sajnos sejtettem, hogy valami "baj" van...de örülök, hogy túl vagy rajta,mert nagyon hiányoztál....csodálatos a Nemfájvirágod,remélem többre nem lesz szükséged!

    VálaszTörlés
  11. Már hiányoltunk többen ,jó újra látni a munkáidat és olvasnia a meséidet .

    VálaszTörlés
  12. Örülök, hogy jobban vagy, hiányoztak a szép színes ékszereid és a mesék:)

    VálaszTörlés
  13. Nemfájvirág, Bajfeledőszirom!
    Csodásak!
    :))

    VálaszTörlés
  14. Jó hogy újra itt vagy végre, ár hiányoztál! A virágokon mi sem látszik, most is elvarázsolják a nézőiket, mint a meséid. Kérlek vigyázz magadra, és gyógyulj meg mielőbb!

    VálaszTörlés
  15. Remélem azért nem volt nagyon komoly, mert tényleg hiányoztál. Nagyon szépeket alkottál!

    VálaszTörlés
  16. Jó látni újra ezeket a kékes-lilás csodákat és természetesen a megfelelő"körítést" is hozzájuk! Reméljük a betegeskedés közben volt időd kicsit gondolkodni újabb varázslatos hangulatú meséken...

    VálaszTörlés
  17. Pompás színorgia, gratulálok!

    VálaszTörlés