2012. július 28., szombat

LXIII. fejezet - Lankás-völgyi narancsszüret


 
Képzeljétek barátaim, narancsszüreten voltam! Elmesélem nektek, hogy volt.

Lankás-völgy a Megye legdélebbi csücskében bújik meg, és éghajlata miatt igen kedvelt kirándulóhelye a hobbitnépnek: a tavasz langyos és esős, a hosszú nyár párásan meleg, az ősz millió színben játszik és eltart december haváig; a tél enyhe és igencsak nyúlfarknyi, merthogy általában már február közepén beköszönt a kikelet. A mediterrán klímának híre ment Emberföldön is, így esett, hogy a Gyűrűháború és Középfölde megszabadulása után nem sokkal meglátogatta a Lankás-völgyet Don Pedro de la Santa Cruz í del' Aranciata, egyenesen az emberföldi narancs-nagyhatalom szívéből. Don Pedro de la Santa Cruz í del' Aranciata, aki megengedte, hogy a hobbitok - időmegtakarítás végett - Pepének szólítsák, egészen belehabarodott a vidékbe, és bizony a helybéli aranyhajú, barackszín bőrű leányok sem hagyták hidegen. Első, rövid látogatását több, hosszabb tartózkodás követte, majd a Negyed(szabad)kor harmadik esztendejében áttelepült Pepe Lankás-völgybe. Nem érkezett ám üres kézzel, mert vitte szülővárosa, Santa Maria de Rosa del Asunción legszebb narancsfáinak csemetéit.

A csemeték csodamód kedvelték új helyüket, megeredtek, megerősödtek. A helybéli hobbitok örömmel szegődtek el Pepe úrhoz narancsot ültetni, szüretelni.Mára már nemcsak a Megyét, de Középföldét is a Lankás-völgyi Narancsliget látja el finom, lédús naranccsal. A narancsszállító hobbitoknak pedig csodájára járnak Középfölde-szerte, mertmivel gyönyörű nevük - mint Adoración, Estrella, Felipe, Belita, José -, no meg sűrű, egyenes szálú fekete hajuk, villogó nefelejcskék szemük mindenkit levesz a lábáról...

A Lankás-völgyi Narancsliget medált hoztam el ma nektek, meséljen a tisztára mosott kék ég alatt érő gyümölcsökről. Szép hétvégét, meleget, virágillatosat!


***

A narancs-türkiz párosítást csodára szeretem :) Érdekes, hetek óta kerülgettem a fotókat erről a medálról, nem igazán tudtam elképzelni, hogy bármilyen hobbit-mese - tündés meg főleg nem - kerekedhetne a színekből. De csak le kellett ülni, és narancsligetet növeszteni a Megyébe, a többi már jött magától :) Mintám nem volt a medálhoz, fűztem ahogy jött, ez lett belőle, fogadjátok szeretettel. Ja, és nem tudom, mikor van a való világban narancsszüret, mindenesetre a Megyében most volt :)

15 megjegyzés:

  1. Hűűű, de gyönyörű darab, gratula!!!

    VálaszTörlés
  2. Szép, vidám, nyárias ékszer!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az esti mesét! A medál pedig nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Le has puesto unos colores muy alegres!!!
    Queda muy lindo!!!
    Saludos

    VálaszTörlés
  5. Szinte érzem is a narancs illatát :)
    A medál meg melegséget ad, nagyon szép.

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos lett a medálod....imádatos színekkel dolgoztál!

    VálaszTörlés
  7. Valoban gyonyoru a ket szin egyutt.Szep a medalod

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű lett a medálod..gratulálok Cimbi!

    VálaszTörlés
  9. Érzem a narancsillatot Cimbi! :-)
    Csodás medált és mesét varázsoltál újfent!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép a medálod és nem is értem, hogy bírod még mesével!:))) Bár, ahol van fantázia, kreativitás, ott dőljön a mese még sokáig!!!

    VálaszTörlés
  11. Vidám vadóc, gyönyörű színekkel :)

    VálaszTörlés