2012. július 20., péntek

Nyárszínű mese LXII. fejezet - Clauril naptükre


A Nagy Zöld Réten él Clauril, az ezerkezű tünde-leány. Ezerkezűnek nevezik, mert amit csak kézbe vesz, abból mindig valami szép és jó kerekedik ki. Növényekből, tejből lágyan tisztító szappan - olajakból, mirrhából puhító balzsam - szövött anyagból meleg takaró - gyöngyből, ásványból ékítő medál. Áldás van Clauril kezein, s ő ezt az áldást amilyen bőven kapja, olyan bőven osztja szét kedvére, hadd örüljön mindenki, aki kap belőle.
 
A Réten üldögélt Clauril, a fűben megbúvó aranyfényű virágokat nézte, s formájukra-színükre készített nyakbavaló kalárist. A közepére kis tükröt tett, hogy nézze magát benne kinek kedve tartja. Nap-anya épp legmagasabban járt a nyári égen, meglátta a csillogást a Zöld Rét közepén, s lehajolt, lássa mi történik. Magát pillantotta meg zöld levelek, aranyfényű virágok között. Oly igen megtetszett neki amit látott, hogy saját izzó orcáját beégette Clauril medáljának közepébe, hogy a kis tükörbe bárki belenéz, ne láthasson benne mást, mint a Nap mosolyát. 



Clauril naptükrét hoztam el ma nektek, meséljen a zöld nyári réten fekve az arcunkba nevető napsugarakról. Szép estét, álmodjatok a tegnapi vagy a holnapi napsütésről :)

***

Timimu barátnőmtől kaptam a Napmedált, csak úgy, mert megérdemlem! Vagy nem, de ez Timit nem tartja vissza :) Clauril Tímea tünde nyelven, és illik is rá, mert tényleg ahány keze, annyiféle szépet és jót készít, a szájával gyógyítókat mond, a gondolataival elgondolkodtat, vagy tükröt tart elém, hogy lássam magam más szemén keresztül... és még sorolhatnám! A gyöngyözés-blogolás egyik legjobb folyománya, hogy megismertem. És még sok ilyen folyománya van ám, mert van még blogos barátom, és itt vagytok Ti, mindannyian egy-egy tünde-mesét érdemlők :) Köszönöm, hogy jöttök, és efhariszto Timimu, köszönök mindent, mint mindig.

15 megjegyzés:

  1. Jó kis csapat vagytok,gratulálok!!
    A szépséges ajándékodhoz olvasni való mesét kerekítettél :)

    VálaszTörlés
  2. Már az első mondatnál sejtettem é, kiről mintáztad Claurilt:-) Szépséges a medálod, épp azon gondolkoztam, mit csináljak a zöld gyöngyeimmel:-)

    VálaszTörlés
  3. Adrimu, efhariszto para poli:)
    Köszönöm ezt a szép mesét. Is. A szappan buborékos be van keretezve, és ékíti a szobám falát, rajta a medál. Mikor bent járok, mindíg elolvasom, és örömmel tölti el szívem, hogy mennyi sok szeretet lakik ebben a világban:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretni való,szépséges a medálod, és nem különben a meséd. Mindkettő nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó, hogy Te is bőven szórod magad köré a vidámító szeretet-sugarakat! A medál pedig csodaszép.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűséges medál, gyönyörű mesével!

    VálaszTörlés
  7. Cimbike!
    Elvarázsoltál.....a mesével és a medállal egyaránt.....csoda!

    VálaszTörlés
  8. Köszi a mesét, csudaszép medált kaptál!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Drága Dolostiel :-) gyönyörű medált kaptál amihez fantasztikus mesét kerítettél!

    VálaszTörlés
  10. Csodálatos medál, tündéri mese....mint mindig!!!

    VálaszTörlés
  11. Es una preciosidad!!!
    Y los colores me encantan!!!
    Saludos y hasta pronto

    VálaszTörlés
  12. Végre volt időm nyugodtan elolvasni a mesét, köszönöm, csodálatos a medálod.

    VálaszTörlés
  13. edes kis mese :)
    Mostanaban alig van szikranyi idom barmire is a munkan kivul es sajnos ez agusztus kozepoeig nemhnogy jobb lesz hanem meg kevesebb idom lesz:((
    Nagyon szep a medalod:)

    VálaszTörlés