2012. november 24., szombat

Ősz-színű mese LXV. fejezet - Az Öregtárna lámpásaMessze-messze, Suhatagon is túl, ott ahol a hegyek erednek, mély erdőben, tisztás közepén ősrégi tárna nyílik. A legelső törp-urak bányáiba visz, hol számtalan esztendőn át fejtették a hegyek ajándékát a szorgos kezek. A törp-bánya kiapadhatatlan kincseiről legendák keringtek, messze földekről vonzva a jóindulatú csodálókat, és a gonosz teremtményeket egyaránt. A Hideg-sziklákon élő sárkányoknak is fülükbe jutott a törp-bányászok gazdagságának híre, szárnyra keltek hát, és a Harmadkor 2840-ik évében megtámadták az Öregtárnát. A törpöknek sok áldozattal járó csatában sikerült csak megvédeniük kincseiket. 
Akkor VIII. Mordizom király elhatározta, hogy lezárja a tárnát. A bejárat fölé a tárnában fejtett ásványokból faragott Kővirágot tettek, és Gandalf mestert megkérték, tegyen a kapura bűbájt. A titkos jelszót ha kimondod, felizzik a Kővirág közepe, ezüst fénnyel önti el a tisztást, s kinyílik az ajtó. S a nyolcszáznyolcvannyolc lépcsőfokon leereszkedve, csodák tárulnak szemed elé, a Föld legmélyebb belsejének csodái… Az Öregtárnát őrző Kővirágot hoztam el ma este, találjátok el a jelszót, s felfénylik :)***

Vezsuzsi Ózor virágát fűztem meg, köszönöm Zsuzsi! Imádom, jó nagy medál ám :) Már vagy másfél hónapja kész van, fel is akartam tenni, aztán elmaradt... de jó dolog miatt maradt el! Képzeljétek, hosszú idő után dolgozom, igazi munkahelyem van :) Jó munka, nemes céllal létrejött szervezetnél, értelmes kollégák, rendes főnök, gyönyörű iroda, az angol mellett az oroszt is végre használom, és még fizetnek is :) Hát nem csodás? De igen. Szurkoljatok, hogy véglegesítsenek, én mindent elkövetek! Hát a blogolásra nem nagyon tudok időt szakítani, de még fűzni sem, no de ami késik nem múlik. Vigyázzatok magatokra, el ne kapjatok valami rondaságot, én már két hete ugatok mint a láncos kutya :( De most még ez sem tud lelombozni. Előre a munka frontján :)

17 megjegyzés:

 1. Szorítok Neked! :)
  A Kővirág szépséges lett! :)

  VálaszTörlés
 2. Újra csodásat alkottál! Sajnálnám ha abbahagynád. Örülök a sikernek...

  VálaszTörlés
 3. Csodaszép a medál, de most aminek nagyon örülök, az a munkával kapcsolatban írt jó hír. Nagyon szurkolok, hogy véglegesítsenek...utána pedig hogy legyen időd ismét fűzni...:)) mert hiányoznak a munkáid és a meséid is...:))

  VálaszTörlés
 4. Szuperszép a medálod, bár nekem nem az ősz jut róla eszembe... Szorítok neked, remélem, jól megy majd minden a munkahelyeden!

  VálaszTörlés
 5. Adri nagyon szép a medálod! Örülök, hogy sikerült munkahelyet találnod és szurkolok!

  VálaszTörlés
 6. Cimbikem tatott szajjal olvastam vegig a meset es most furdalja az oldalam mi van lenn a melyben ahova nyolcszanyolvannyolc lepcsot kell lemenni :)
  Csodalatos a koviragod !
  Gratulalok a melohelyhez,nagy kincs ma mar egy jo munkahely.
  Szoljal legyszi a hobbitoknak hogy keszitsenek neked finom varazs teat amitol hamar meggyogyulsz.
  Jobbulast kivanok neked , magunknak meg alig onzo modon sok szep Cimbi meset es szepseget:)

  VálaszTörlés
 7. Gyönyörű medál szuper mesével!
  Gratula a munkához! Tartson nagyon sokáig, mondjuk nyugdíjas korodig!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, lányok-fiúk! Liza, az Úr szava szóljon a szádból :)

   Törlés
 8. Szépséges a medálod....a mese mint mindig szuper...de annak örülök, a legjobban, hogy érződik a "hangodon" az elégedettség! Gondolom a munka miatt van...hááát én bizti, hogy szurkolok Neked!

  VálaszTörlés
 9. Cimbikém fogalmad sincs milyen unalmasak a hétköznapok a meséid nélkül! De most megkönnyebbültem, hogy "jó" ok miatt "halasztottál"! :-)))
  Kővirág gyönyörűséges!!!
  Én biztos vagyok benne, hogy véglegesítve leszel! Nem is fogok izgulni érted. Tudom, hogy ott a helyed!

  VálaszTörlés
 10. Kedves Cimbikém! Remélem a sok munka és az ünnepek miatt jelentkeztél már olyan régen!
  Szeretnék neked nagyon-nagyon boldog új évet kívánni 2013-ra tele lelkesedéssel, vidámsággal, munkával és kikapcsolódással, egészséggel és nem utolsó sorban jó egészséggel!

  VálaszTörlés
 11. Che meraviglia,complimenti!!!!

  VálaszTörlés