2012. július 7., szombat

Türkiz mese LX. fejezet - Óda a karamellfagylalthoz



Az alábbi örökbecsű költeményt kedves barátom, Láposfalvi Tóbi szerzette egy rekkenő nyári napon - épp olyanon, mint a mai. Bizony, a Megye kedves dombjaira is rátelepedett Nyár asszonyság, de olyannyira, hogy szegény hobbitokban hetek óta csak az tartja a lelket munka közben a földeken, hogy az esti hűsítő itókát képzelik maguk elé. No meg hatalmas fagylaltkelyheket, ugyanis mióta megtanultak jéggolyóbist készíteni, kedvenc csemegéjük lett. A karamellás jéggolyó az idei nyár sztárja, hallgassátok hát Tóbi uram ódáját.

Elhoztam nektek magát a fagylaltkölteményt, és azt a kis medált, amit a karamellgolyóra emlékeztető gyöngy köré készítettem. Szép estét, hűsítsétek magatokat fagylalttal, gyümölccsel, jeges limonádéval - úgyis hamar felforralja véretek Nyár asszony perzselő lehellete :)

***

Jéggolyó, jéggolyó, csak te kellesz nékem!
Hűs hajnal harmatát ígéri deres szépséged.
Mikor a nap tűz, én rólad álmodom,
Vérforraló nyárban utánad vágyakozom.

Jeges vagy, mégis forralod a vérem,
Hideg barnaságod forró vágyam nékem.
Éjjel is, nappal is, mindig míg csak nyár van:
Tégedet kívánlak minden porcikámmal!

Karamell-jéggombóc,  szegődj segítőmül:
Jöjj, hűtsd le pocakom - s vérem is megenyhül!


***

Hogy bírjátok az agyforraló időt?  Már minden bajom van, napok óta a morgós medve és a hisztis tyúk formációk között ingázom... Még a fagylalt sem segít, sőt a jéghideg meggyszósz sem, pedig attól általában áldottnak érzem magam :) Ráadásul a hátam is bekrepált megint, most is fekve írok... a többi bajomról nem is beszélve - na jó, itt hagyom abba, szerintem mindannyian sorolhatnánk, hol van az megírva, hogy a nyavalygásomat kell hallgatnotok? Jövő héten jön az enyhület, barátaim gyertyát gyújtottak derekamért-jósorsomért, úgyhogy ígérem, vidámsággal és szép gyöngyökkel jövök legközelebb! Sokat fűztem két hátfájás közt, majd fotózom és mutatom - lesz hűvös is, forró is :) Ölellek benneteket, legyen veletek Zivatar istennő, hozzon nektek hűsítő esőt :)

10 megjegyzés:

  1. Neked is minden jót drága Adri, jobbulást és ,mesés fagylaltkelyheket kívánok. A hőség itt is leviselhetetlen, ebben a melegben ha kissé zaklatottabb az ember, az normális, én hajnal hatkor szoktam a teraszra kiülni akkor töltődöm fel, mert akkor van igazán friss idő.Köszönöm az ódát, a medálod édesen fantasztikus, annyira gyönyörű.

    VálaszTörlés
  2. Elképzellek,mint hisztis tyúk,aki morogva tömi a jégkrémet, és ott a félkész medál a jobbodon... ezt a képet kb. 5 másodpercig tudom tartani, mert hirtelen rámnézel, és nevetsz és nevetsz:):):)
    Adrimu, kevés olyan folyton,minden körülmények közt jókedélyű és pozitív embert ismerek,mint te. Nem tudom elképzelni a hisztis tyúk fázisodat.....Szerintem te nem is tudsz olyat, csak azt hiszed!

    A medál csodás, Tóbit pedig üdvözlöm:)

    VálaszTörlés
  3. Szépséges a medálod megint! Nagyon aranyos ez a vers, mindjárt jókedvre hangolt:-) Egy apró trükk a meleg ellen: Borsmenta illóolaj! Vízbe csepegtetem és időről időre befújkálom vele magam.Annyira jó, hogy szinte fel sem tűnik a meleg:-)

    VálaszTörlés
  4. A türkiz medáljaid, mint mindig gyönyörűek a karamell fagyit pedig nagggyon imádom!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a medálkád...nem jó hír, hogy betegeskedsz....várom a többi szépséget...és kívánok mielőbbi gyors felépülést...nagyon együtt érzek Veled!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon helyes kis versike.
    Nyar asszony nalunk is tombol es sehol egy esofelho.
    Nagyon aranyos kis karamell gombocot keszitettel :)
    Kivanok neked mielobbi felgyogyulast!

    VálaszTörlés
  7. Aranyos medál, jó a színösszeállítása! Mindig csodálom a kreációidat Adrienn!

    VálaszTörlés