2011. december 15., csütörtök

Sokszínű mese XXXVIII. fejezet -Télünnepfa-díszek



Emlékeztek még hogy a rágógumi-országbéli látogatók milyen jól érezték magukat Nagyszikládon, s micsoda színpompás fagylaltkölteményeket készítettek a hobbitok nagy örömére? A kapcsolat nem szakadt meg, a Megyei Postaszolgálat azóta is hozza-viszi a leveleket, beszámolókat, recepteket innen-oda s onnan-ide. A héten nagy volt az izgalom a szikládi hobbitok körében, ugyanis csomag érkezett, Made in RGO- Fragile! felirattal! Egy megrepedt pohár rajza volt a felirat alatt - szegény hobbit barátaim megijedtek, tán csak nem valami boszorkányosság bújik meg odabent?! A postamester is csak a fejét vakargatta, ő bizony ilyen ábrát még nem látott... Ijedten néztek össze a hobbitok, aztán az öreg Kövesdi Tyotyónak eszébe ötlött, kérdeznék meg az emberországi tudósítót, az biztosan tudja, mitévők legyenek.

Az emberországi tudósító magam volnék - így esett, hogy tegnap nem egy, de három sasmadár verte az ablakom! No most három középföldei sasmadár elsőbbségi hírmondást jelent, így nem kis izgalommal nyitottam ablakot. A sasok ízibe felkaptak s repítettek Nagyszikládra, ahol megtudtam, mi a vészhívás oka. Megfejtettük a "Törékeny" feliratot, s bátorításomra a postamester kibontotta a csomagot. Örömünkre - és sokak megkönnyebbülésére, hogy mégsem boszorkányvarázsról van szó - nagy halom színpompás üveggömböt leltünk, gondosan bebugyolálva. A mellékelt levélke szerint "az emberek karácsonyfájának díszei ékítsék a hobbitnép télünnepfáját, így teremtvén közös Ünnepet, akármekkora távolság választja is el a két népet."



Ünnepvárás idején kell-e ennél szebb ajándék? A nagyszikládi télünnepfa üvegdíszeit hoztam el ma, nézzetek beléjük, s lássátok a közelgő ünnep fényeit. Szép estét, csillogót!

***

Kriszta Leia medálját fűztem meg, csodálatos minta, gyönyörű finom medál, köszönöm Kriszti! Az én Leiám vérzik ugyan pár sebből - a rivolit három delica sorral foglaltam be pedig néggyel kellett volna, a díszítésnél is elnéztem a számszemeket, no meg teklám sem volt elég egy-egy színből, így vegyes felvágott lett - én így is szeretem nagyon!

24 megjegyzés:

  1. Nekem pont az tetszik benne, hogy a színek csak úgy,hektikusan vannak benne:)

    Az én estém csillogó :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Már megint mosolyra húztad a számat :-)) Elkezdtem olvasni, de csak úgy kényelmetlenül, erre 2 sor után muszáj voltam kényelmesen hátradőlni, toplapot az ölembe venni, és kényelmesen elolvasni a mesét. Ma dilis hangulatban voltam, de most vigyorgok kb. így: :DDD Az üvegdíszed meg pont így jó, csilivili gyönyörűség!

    VálaszTörlés
  3. Hú, gyönyörű lett - mikor megláttam a blogomban az oldalsávban a kis képet róla, azonnal idekattintottam, mert én meg pont a színeibe szerettem bele. Fantasztikusan szép lett!!!

    VálaszTörlés
  4. A sokszínűségében van a gyönyörűsége, csak úgy vonza a tekintetet. A mese is ünnepi hangulatot varázsolt, a medál pedig elvarázsolt.

    VálaszTörlés
  5. A mese megint nagyon aranyos, ünnepre hangoló...a medál csuda szép színes és látványos lett.

    VálaszTörlés
  6. en nem latok semmi vercseppeket sehol :) Annyira tokeletes ,a szine is a kidolgozas is hogy csak na :)
    A mese pedig imadnivalo mint mindig.Koszonet erte

    VálaszTörlés
  7. Nem látok semmi hibát benne, de ha te mondod... :-))) Viszont a színösszeállítás egészen fantasztikus és egyedi!

    VálaszTörlés
  8. Nekem kimondottan tetszik a "sokszínűsége"! Szuper jól néz ki!!

    VálaszTörlés
  9. Szerintem kifejezetten jól áll ennek a medálnak, hogy ilyen "vegyes felvágott" lett!:)

    VálaszTörlés
  10. Micsoda színvilág!! Nagyon szuper lett!

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörű! Szépen összeillenek ezek a finom színek! Nekem tetszik!

    VálaszTörlés
  12. Háát...egyszerűen imádatos....nagyon szeretem ezeket a színeket, már nem találom sehol...nekem is egy pár darab van belőle...úgy őrizgetem, mint egy kincset!Csodálatosan "összehoztad" őket!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon-nagyon szép lett! :-) A mesét is kitűnő érzékkel körítetted hozzá. A teklákat mint a mesében szereplő üvegdíszeket látom. Igazán szemléletes, és hangulatos volt! A színek varázslatosan jók így együtt!!! :-)

    VálaszTörlés
  14. Fantasztikusak az általad használt színek! színpompás lett! Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  15. Húúúúú, ez ott van a toppon kedves Cimbi, elbűvölt!

    VálaszTörlés
  16. Beleszerettem!!!!Egyszerűen annyira gyönyörű,el sem tudom mondani!Nagyon szép lett!:)

    VálaszTörlés