2012. február 10., péntek

Nemmeglepőhogy türkiz mese XLVII. fejezet - Aradhel szíveAz idők mélyén, amikor a hegyek fiatalak voltak, a Rejtett Királyságban élt Aradhel, Gondolin Fehér Úrnője, hatalmas tünde-hercegek büszke sarja. Haja s szeme sötét, arca mint a Tenger hullámain tükröződő csillagsugár, sápadt fényben tündökölt. Születésekor atyja álmot látott, melyben a Valák megjósolták: Aradhel szívét, míg él, senki élő teremtmény meg nem ismerheti.

Amilyen büszke, oly akaratos volt Aradhel. Fivérei, Gondolin urai, nem szívesen engedték messze elkóborolni – féltek, hogy Városuk rejtekhelyét felfedik a Sötét Árny szolgái, akik birodalmuk határain leskelődtek folyton. Ám Aradhel nem engedelmeskedett parancsuknak: gyakran kilovagolt s járta a vadont. Egyre messzebbre s messzebbre merészkedett, mígnem egy alkalommal elszakadt kísérőitől, s eltévedt Elo, a Sötét-tünde úr árnyak-borította erdeiben. Elo, akinek szeme éles volt, a sötét rengetegben is felfedezte Aradhelt, szívébe látott, és amit a leány önként sosem adott volna, varázslattal vette el.

Aradhel fiút szült Elonak. Ám szíve a régi zabolátlan maradt – elvágyott az elvarázsolt erdőből, ahová a Nap melege sosem jutott el; a csillagok sápadt fényénél bolyongott nyugtalanul éjjelente Aradhel. S egy éjjel megszökött, fiát magával vitte, s árnyakon, veszedelmeken át visszatért a Rejtett Városba, övéihez. Elo rettentő haragra gerjedt: éjt nappallá téve lovagolt, míg el nem ért Gondolin határáig. Ott elfogták, s a Város urai elé vitték. Ott ült Aradhel ezüst trónon, fiával. Elo ekkor kikapta őrzője kezéből az íjat, s pusztító dühében fia ellen fordította. Aradhel a gyermek elébe vetette magát, így mentve meg őt a mérgezett nyílvesszőtől. Ekkor sötét felhő takarta el a Napot, vad fergeteg támadt, s nagy félelem költözött a tündék szívébe. Látásuk elhomályosult, szívükbe végtelen szomorúság költözött. S mikor a sötét felhő eloszlott, azon a helyen ahol Aradhel a földre hanyatlott, kis fácska állt. Szív alakú levelei ezüstösen csillogtak, mint egykor a nyughatatlan tünde-úrnő arca. Attól kezdve azt a helyet ritkán kereste fel tünde, mert aki csak arra járt, szíve nyugtalan lett, s mintha sötét felhő borult volna fölé, elhomályosítva a Nap fényét.Aradhel szívét hoztam el ma, meséljen arról, ami szívünket hajtja, néha ismeretlen, árnyék-borította erdőkbe...

***

Minta: Vyolina - Coeur net, merci beaucoup! A Szilmarilokat olvasom épp - A Gyűrűk Urát most fejeztem be ki tudja hanyadszor :) - nagyon megfogott Aradhel története. Kicsit belenyúltam, ahogy a gyöngymintákba szoktam, remélem nem haragszotok érte (arra gondolni sem akarok, milyen jogokat sértek ilyenkor, remélem nem túl sokat :))

19 megjegyzés:

 1. Valóban szép a szívecske, és szép, szomorú a mese! Lassan már írhatnál egy saját könyvet is!

  VálaszTörlés
 2. Hi.... beautiful and wonderful beadwork!!

  VálaszTörlés
 3. I forgot to tell you something!!!..... thanks for sharing the pattern.. It is so cute

  VálaszTörlés
 4. Szegeny Aradhel :( Hogy lehetett ilyen kegyetlen Elo hogy a sajat fiat akarta lenyilazni!
  NAgyon szep sziv

  VálaszTörlés
 5. Ez a mese most nagyon megfogott, még könnyeztem is picit.:) Szuper az új fejlés!

  VálaszTörlés
 6. Hát igen...szívbemarkoló a történet.
  A medál gyönyörű!!!

  VálaszTörlés
 7. Húúú, de szuper ez a szívecske!!!!

  VálaszTörlés
 8. Gyűrűk ura :))), szív :)))!

  VálaszTörlés
 9. Szép-szomorú tünde-történeted megint szívesen olvastam, és Aradhel türkiz szíve is gyönyörűűű. Köszönöm Neked!

  VálaszTörlés
 10. Mindig kitalálsz valami újat. Ezt én találtam ki, nézz be hozzám.

  VálaszTörlés
 11. Szép medál! És megható történet.

  VálaszTörlés
 12. Szuper jó ez a szív, nagyon ügyi vagy!:)

  VálaszTörlés
 13. Nagyon tetszik ez a szívecske.Nézz be hozzám, mert vár rád valami.

  VálaszTörlés
 14. Nagyon szép lett a szívecske!
  Tudom már megkaptad, de én is szeretnék neked adni egy díjat!
  Nézz be hozzám, meglepim van neked!
  http://madtimgyongyei.blogspot.com/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Az semmit nem von le az örömömből, hogy már megkaptam :)

   Törlés