2011. szeptember 13., kedd

(Türkiz)kék mese XIII. fejezet - Rohan fehér úrnőjének eljegyzési ajándéka
Harcosok leánya, vitéz hercegnő, Rohan királyának támasza, népének öröme - ő Éowyn, a páncélinges szűz. Fehér mint a dércsípte gondoljrámvirág, sápadt mint a novemberi hajnal.

Pelennor mezején minden elveszni látszott: királyura Éowyn szeme láttára adta vissza lelkét az égieknek; a csatamezőn a Sötétség gonosz követei jeges leheletükkel megdermesztették a leányt. S bár sebeit begyógyította a királylevél főzete, szíve mint fagyott madáré, erőtlenül vert.

Ám Rohan fehér úrnője nem arra ítéltetett, hogy a bánat hideg kolostorában fonnyadjon el. A félelem, aggódás és reménytelenség órájában két lélek egymásra talált Minas Tirith fehér tornyai alatt. Így lett Éowyn, a harcos nemes leány Faramirnak, Gondor kapitányának, Ithilia fejedelmének menyasszonya.Eljegyzési ajándékul egy türkizkövekkel kivarrott medált kapott Éowyn, amelyben az apró gyöngyök a gondori hegyek mélyének híres rózsaszínben játszó kristályából készültek. Éowyn jegyajándékát hoztam el ma, ha ránéztek, érezni fogjátok, amint szívetek felmelegszik, boldogsággal telik el, akárcsak Éowyné. Szép estét, szívmelengetőt :)

Minta: Vezsuzsi hibrid, a korong befoglalása a Summer Iceflower mintája szerint történt, a körbegolyózás a Bódog minta szerint kezdődött, aztán elkalandoztam :)

U.I. Köszönöm, hogy sokan jelentkeztetek a játékra, aki még nem - péntek estig megteheti!

11 megjegyzés:

 1. Már nagyon sok kedvencem van a kék sorozatból:)
  Imádom olvasni ezeket a romantikus összefoglalókat:)

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörűséges! Ó az a türkiz... rabulejtő!!

  VálaszTörlés
 3. Cimbike!
  Ez az "öszvér" medál már egy új minta!!!!!
  Naggyon tecc!Lehet, hogy megpróbálom...lehet?

  VálaszTörlés
 4. Éowyn az egyik kedvenc hősnőm, a medálja igazán hozzá illő, fejedelemnőnek való szépség, és tényleg felmelegedett a szívem! Köszönöm!!!! :-)

  VálaszTörlés
 5. És íme, megint új minta kerekedett a mese nyomán, csodás, fényes, kedves! Köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 6. Most látom, sorozatban készülnek a meséid, és az ékszerek hozzá. Nagyon jó!

  VálaszTörlés
 7. Igazán fejedelmi ékszer lett, Éowynt biztosan nagyon boldoggá/bódoggá :-) tette az ékszer.

  A szívem pedig minden este felmelegszik, e csodás mesék láttán.

  VálaszTörlés