2011. szeptember 14., szerda

(Türkiz)kék mese XIV. fejezet - Ithilia virágaHa a nagy Anduin folyón kelet felé hajóztok, még mielőtt az Árnyék-hegység szürke előhegyeihez érnétek, dús növényzetű, ligetekben és selymes füvű rétekben gazdag tájat pillanthattok meg. Ithilia ez, a Nagy Királyság legkeletebbi tartománya. A levegő fűszeres a száz- meg százféle gyógyfűtől. Lankás dombok között cserfes patakok futnak a Nagy Folyó felé. Itt élt és harcolt a Sötétség szolgái ellen egykor Faramir, Gondor kapitánya, a Helytartó fia. Bátor volt a harcban, de életet csak kényszerből vett el. Belelátott az élő teremtmények lelkébe, ám ha ott gonoszságot látott, az nem haragra, hanem szánalomra indította. Karddal, íjjal, szóval, lanttal egyaránt jól bánt.

Miután a Sötétség eloszlott, Elesszár király örökre Faramirnak és utódainak adta Ithiliát fejedelemségül. Itt uralkodott még számos esztendőn át, majd mikor megtért őseihez, itt temették el, fecsegő patak partján, bólogató füzek alatt. A sírján nyíló virágok nappal aranyló-melegen, az éjszakai holdfényben hűvös-zölden fénylenek.Faramir sírjáról hoztam egy virágot, meséljen nektek Ithilia szelíd tájairól!

Minta: Vezsuzsi Szirom Pedró virága. Ugye, hogy hányféle színben virít, pedig nem is csaltam a fotókkal :) Szép estét, holdfényeset!

11 megjegyzés:

 1. Neked tényleg elhiszem, hogy Faramir sírjáról való :) Gyönyörű lett.

  VálaszTörlés
 2. Szegeny Faramir :(
  Alomszep viragok nyilnak a sirjan!

  VálaszTörlés
 3. Ismét egy finom szépség került ki a kezeid közül. Nagyon tetszik!

  ui.: ez a blogháttér inkább, mint a tegnapi. Ez még a folytatásos mesefolyamhoz is "megy" :) Olyan finom, hozzád illő :)

  VálaszTörlés
 4. Jajj de jó lenne most a selymes füvű réten sétálni...

  VálaszTörlés
 5. Csodás virág,csodás színekkel, csodás mesével!:)

  VálaszTörlés
 6. Komolyan mondom nem lehetne mindennap valami mese??Úgy várom mint egy gyerek megint mit találsz ki!!!és mi lesz a folytatásban és persze megint milyen csodát mutatsz!Gyönyörű Faramir sírjáról ez a virág!Gratulálok!JÓ lenne egy mese blog neked!!

  VálaszTörlés
 7. Faramir boldog lehet, hogy ilyen szépségek teremnek a sírján:)), naggggyon tetszik.

  VálaszTörlés
 8. Szép a történet és szép a virág is. Az ember kedvet kap a mesemondáshoz:)

  VálaszTörlés
 9. Kedves Cimbilimbi, drága Druszám! Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot szeretnék Neked kívánni, mesékben, gyöngyökben, boldogságban gazdagot!

  A virág pedig mesél, gyönyörűen mesél Ithilia fecsegő patakjairól, selymes rétjeiről. Hmmmmmm érzem az illatát is.

  VálaszTörlés
 10. ..Happy Birthday Cimbi
  Eszembe jutott hogy ma van a szuletesnapod.
  Nagyon sok boldogsagot kivanok neked, jo egeszseget es kivanom,hogy soha ne muljon el a meselo kedved:)
  Isten eltessen sokaig

  VálaszTörlés