2011. július 15., péntek

És itt a vége...




Remélem, megátalkodottan mugli olvasóim most nem csukják be sikítva a böngészőt. A mai bejegyzéshez kölcsönzött képet választottam. Legszívesebben az általam igen nagyra tartott Ellygator rajzai közül tettem volna fel egyet, de kopirájt megfontolásból nem teszem, inkább nézzetek be hozzá, a gyöngyei fantasztikusak, a rajzai sem kevésbé. És igen, ő is a Harry Potter-saga rajongója :)

Biztosan sokan vagyunk itt akik olvastuk és szeretjük, sokan akik láttuk és szeretjük, sokan akik olvasták és/vagy látták és nem szeretik, no meg vannak, akik nem olvasták és/vagy nem látták - egy biztos, véleménye mindenkinek van róla. Az első rész első ötven oldalát végigunatkoztam anno, aztán hipp-hopp megjelent egy Hagrid nevű hatalmas, bozontos fejű ember, durrantott párat az esernyőjével, és elvarázsolódtam. Azóta sokat gondolkodtam, miben áll a bűbáj, aztán rájöttem: azt az időt hozta vissza, amikor minden lehetséges - és valóságos - volt: kinyitottam egy könyvet, és sárkányokkal harcoló legkisebb fiú lettem, vagy épp a sárkány rabságában sínylődő királykisasszonyként sírtam tele a párnámat. Gyufaárus kislányként megfagytam a téli utcán, rettenthetetlen ólomkatona voltam és elolvadtam a szerelmes tűzben. Később persze voltam nemecsek ernő és Cecey Vicuska, aztán Vronszkij grófot vártam szívrepesve a titkos találkára, meg szélmalmokkal is harcoltam Dulcineámat keresve. Nem akarom semmilyen más írott művel párhuzamba állítani a HP könyveket, sem erényeit és hibáit elemezni; tény, hogy a varázslótanoda világa is így szippantott be: amíg olvasom, megszűnik a való világ, és kétségem sincs, hogy varázslók léteznek, megiszom valami kotyvalékot és átváltozom valaki mássá, seprűnyélen repülök, sárkányok okádnak rám tüzet, és a gonosz nagyurat le kell győzni mindenáron, mert a világ igenis megmenthető. Hogyne lennének varázslók, hát még miniszterelnökük is van :)

És hogy miért untatlak benneteket ezzel pont ma? Csak azért, mert ma van az utolsó film bemutatója, és én már előre készítem a zsebkendőhegyeket, mert az imádott Snape (Piton) tanár urat végérvényesen elveszítjük. Nagy varázsló voltál, remélem odaát békét lelsz! Szóval muglik és varázsló-rajongók, irány a mozi. Jövök gyöngyökkel is nemsokára, addig is minden szépet és jót nektek!

7 megjegyzés:

  1. Na pont emiatt nincs még itthon a fiam..."csak még pénteken had nézzem meg anya a Harry Pottert" Mostmár én is megnézném szívesen ha már így beharangoztad Cimbi:) De sajnos én nem tudom:( Nembaj, majd Előd ha hazajön végre akkor elmeséli:)

    VálaszTörlés
  2. Nem kell kétségbe esni!!!
    A pénz beszél...
    Szóval HP rajongók amíg lesznek, addig nagy pénzt remélhetnek akár abból, hogy "ez az utolsó"-val illetnek egy részt, és mekkora meglepetés lesz majd, amikor egy másiknak az lesz a jelzője, hogy "HP visszatér", vagy "HP öregkora" és "HP unokája"...
    Ameddig a HP mögött ekkora pénz van, nem kell attól félni, hogy véget ér!

    Nem is sokára meglátjátok, azt fogom ide írni: Én megmondtam.

    :D

    VálaszTörlés
  3. Nézd csak, milyen rejtett oldalai vannak a hölgynek, legközelebb Belinda banyát küldöm a talira! :)

    VálaszTörlés
  4. :) Edina, írd majd meg, hogy tetszett a fiadnak. Monica - igen, amiből pénzt lehet kicsavarni... Most hiába mondom, hogy ez a hét könyv valóban egy történet volt - és a filmek, amik körül az igazi csinnadratta volt, meglehetőst követték a történetet, ami lezárult -, mert láttunk már sok mindent, nekem az tetszett a legjobban, amikor a Dallasban meghalasztották az egyik főszereplőt, aztán valszeg kitalálták, hogy mégis szerepeljen és akkor kiderült, hogy nem is halt meg, több évadot álmodott... valaki, talán a felesége? Azért kívánom hogy ne legyen igazad. A Warner Brothers eleget fog keresni a dévédékkel, mindenféle játékokkal, csuda tudja miféle cuccokkal, jogdíjakkal. Nem örülnék egy Return of Voldemort vagy hasonló című eposznak.
    Belinda :D seprűm nincs azért :)

    VálaszTörlés
  5. Hűű,ha nem írsz,elkerül a híre!! Hogy a manóba ne mennék megnézni:):):) Én is viszek egy 100as zsepit...meghal fél Roxfort...
    Még élénken él bennem a legutóbbi mozizásunk emléke,mintha tegnap lett volna. Szivárog az idő,és nem lelem a repedést...

    VálaszTörlés
  6. Sem fun, sem ellendrukker nem vagyok... Nem inkább az elveszett(elmúlt:) ,gyermekkor bájáról van szó lányok itt a Harry Potter kapcsán? Amikor még hittünk a fent felsorolt hősökben és magunk is azt hittük,hogy azzá válhatunk valami fantasztikusat hátrahagyva magunk mögött? Egy kis egészséges bőgés fiúk és /vagy férjek nélkül mindig megerősíti az ember lányát! Jó mozizást!

    VálaszTörlés
  7. Szóval akkor írom hogy tetszett Elődnek a film...
    "nagyon jó volt, nagyon tetszett" Csak éppen kiderült hogy a piszok kölyök nem hogy a filmet nem látta de még a mozi környékén sem volt... Inkább többet nem írok a dologról, de most a büntetését tölti a fiatalúr ami egész szeptember 1-ig tart! Majd elgondolkozik hogy megérte e...
    Tehát ez van nálunk...idegbaj:(

    VálaszTörlés