2011. július 26., kedd

In memoriam Severus Snape



Nem vártam soká a bemutató után, Timi barátnőmmel megnéztük! Igazán és nagyon a hét könyvet szeretem, de a filmeket sem hagytam volna ki semmiért. Ezt az utolsót főleg nem bántam meg, de nem voltam egyedül. Egy csendesebb jelenetnél megböktem Timit, te figyi, valami itt nem stimmel... Mire ő, persze, nincs csámcsogás, kólaszürcsölés, hangos vihogás :) Olyan varázsosan gyorsan eltelt a két óra, hogy még a szokásos jajdefájafenekem fészkelődést is kihagytam.

Magunk között vagyunk, bevallom nektek, miért néztem meg az első filmet: hosszú évek óta menthetetlenül és rendíthetetlenül imádom Alan Rickman-t. Lehetséges, hogy ennek volt betudható a hitem már az elején, hogy az a Piton nem lehet olyan szimplán gonoszdi, mint amilyennek látszik. Azt is bevallom, nem azért szeretem a Potter-regényeket, mert őket olvasván a klasszikus regények kiváló jellemábrázolása ragad magával. Viszont ez a Snape... na, már megint szájmenésem van :) Tetszett a film, izgultam, nevettem, meghatódtam, sírtam, féltem, megkönnyebbültem, örültem - igazi érzelmi hullámvasút volt.



Piton tanár úr örök emlékéül itt marad nekem ez a csodálatos nyaklánc, amit Timitől kaptam. Olyan szép, hogy a szusz bennem akadt, mikor a reklám alatt megkaptam. El is neveztem Severus-nak (bocsássátok meg, az angol nevek jönnek a számra, mert angolul olvastam a könyveket és amikor lehetett, a filmeket is szinkron nélkül néztem). Efhariszto para poli Timimu, legkedvencebb kedvencem lett!



És még mindig nincs vége, mert Timi legújabb hobbijának köszönhetően tulajdonosa lettem sok-sok házi szappannak - csokoládé, kókusz, fahéj, levendula, amit csak akartok... isteniek!



Nem mentem én sem üres kézzel: ezt a kisvirág medált vittem Timinek, meg a babarózsaszín incifinci flower powert, amit már blogoltam régebben. Ők a Harry, illetve Potter nevet kapták :)

Hát akkor jöjjön az utolsó varázsige: Nox, aludjon ki a varázspálcák fénye. Szép estét nektek!

11 megjegyzés:

  1. Csodás kincseitek vannak!!!!! Nem is tudom melyik értékesebb: az ékszerek vagy a közös élmény!

    VálaszTörlés
  2. You have chosen wonderful colors, really great

    VálaszTörlés
  3. Adrimu, köszönöm...mindent.

    VálaszTörlés
  4. De jó nektek ott egy kupacban :)( szét irígykedem magam. Azért annyira nem is és nem is gonoszságosan :).Csodaszépséges ékszerek és az ajándék is. JA és nekem is nagy kedvencem Alan Rickman,nemrégiben olvastam is róla egy könyvet, remek színházi szerepeiről, filmjeiről, meg róla magáról. Semmi celebitisz meg pletyka hál'istennek! Ajánlom Nagyon!!

    VálaszTörlés
  5. De nagyon jó Nektek egy kicsit irigy vagyok!! Az együtt töltött szórakozás az ajándékozás egymásnak, szóval úgy minden együtt nagyon szuper lehetett!

    VálaszTörlés
  6. Cimbi!
    Örvendezek az örömötöknek.....
    Nem próbálkozol az írással????..,
    olyan elragadóan, jól csinálod, hogy szívesen olvasnám...

    VálaszTörlés
  7. Na nemá, lelövöd itt a poént nekem... ;)
    Az ékszerek azért csodaszépek, imádom az újdonsült (vagy nem is annyira új) türkiz-zöld mániádat :D

    VálaszTörlés
  8. Csodaszépek az ékszerek, és egyáltalán nincs "szájmenésed", ahogyan azt megjegyezted! Imádom az írásaidat, remek a stílusod, és tényleg írói vénád van. Szép estét kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon klassz az újabb alkotásod is!Egy másfajta játékra hívlak ismét,kíváncsi vagyok mit gondolsz róla,nézz be hozzám! Üdv:Édua

    VálaszTörlés
  10. Nem is tudom mit mondja,nekem is hiányozni fog a film és a könyv is,gyermeki rajongással olvastam és vártam a filmeket.S örülök,hogy téged és Timit ilyen csodákra ihletett,nagyon tetszik mindkét medál.

    VálaszTörlés
  11. Hűűűű Cimbi, gyorsan tovább pörgettem az egeret, amikor végre leesett, hogy Harry Potter utolsó részéről van szó! Nem mintha nem olvastam volna már el, de az már rég volt és a filmet még nem láttam! Ciki vagy nem ciki de nagyon szeretem a könyvet is és a filmet is! Majd ha megnéztem tovább olvasom a bejegyzésed, mert futólag láttam egy szépséges virág medált! :-)))

    VálaszTörlés