2011. augusztus 30., kedd

(Türkiz)kék mese VIII. fejezet - Szép Elanor virágoskertjeSzép Elanor - szül. Csavardi, férjezett nevén Zöldhalmi Elanor - Csavardi Samu első gyermekeként a Negyedkor első évében, az Egy Gyűrű megsemmisítésének első évfordulóján látta meg a napvilágot. Az az esztendő a bőség, szépség, egészség ideje volt a Megyében. A gyümölcsfák roskadoztak az aranyló-pirosló érett termés alatt, a búza olyan nagyra és aranyszínűre nőtt, amilyenre még az öreg Csavardi Tata sem emlékezett. A sör olyan édes, egyben üdítően kesernyés volt, hogy még Bríből is csodájára járt a hobbitnép apraja-nagyja - pedig az nagy szó ám, mivel a Pajkos Póniban is kiváló a sör, mióta Gandalf mester megbűvölte. A hobbit-újszülöttek mind szép pirospozsgásak, szőkék, vidámak, egészségesek voltak.Csavardi uram leánya még közülük is kitűnt göndör aranyhajával, huncut gödröcskéivel, csillagkék szemével. Szépségének híre a királyhoz is eljutott, így lett Elanor Arwen királyné udvarhölgye. Családja megbecsült, fontos hivatalokat kapott. Ám Elanor sosem feledte apja örökét, a kertészkedés iránti szeretetet. Virágoskertjében minden évszakban nyíltak a virágok - mivel Elanor a közös nyelven nap-csillagot jelent, szinte mindegyik csillagot vagy napot formázott, esetleg mindkettőt :)Elanor kertjéből hoztam egy kis csokrot, leszármazottai szerint mindegyik annak a nevezetesen bőséges évnek magvaiból nőtt! Legyen szép estétek, virágillattól terhes :)Minta - hát, ezek amolyan saját koholmányok, vagyis benne van oly sok fűzemény emléke, hogy azt felsorolni új blogot kellene nyitnom :)

12 megjegyzés:

 1. Gyönyörűek egytől-egyig! Mintával még szebb lenne. Nagyon tudnám értékelni. Csodaszépek a munkáid. Gratulálok.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszenek a színek, amiket használsz, illetve összepárosítasz.Nagyon egyediek.

  VálaszTörlés
 3. Mindhárom mesevirágod gyönyörű, de a középső színösszeállítása nagyon ütős lett! Mééééééég!

  Kérjük tovább a meséket és a mesés alkotásokat! :)

  VálaszTörlés
 4. Szemet, szívet gyönyörködtető! :-) Egyet értek Krisztinával: még ennyi ennyi nem elég :-DDD!
  Amúgy, szerintem frissíthetnéd már a "Magamról" menüpontodat Adri, mert ezek a fotók, meg blogbejegyzések nem azt tükrözik, ami oda van írva ;-), :-D.

  VálaszTörlés
 5. Adri megint sikerult mosolyt csalni az arcomra :) Ezek a viragok is gyonyoruek , nekem a harmadik tetszik a legjobban. A szinosszeallitas is csodaszep de a mese a legedesebb.Nagyon imadom olvasni.
  Koszonom :)

  VálaszTörlés
 6. Még ennél a vidám mesénél is könny szökött a szemembe, úgy tudod fűzni a szót (meg a gyöngyöt:).

  VálaszTörlés
 7. Tátott szájjal olvastam, nagyszerű. Ezek a virágok pedig káprázatosak, a színe pedig elképesztően jó.

  VálaszTörlés
 8. Nem lehet megmondani melyik a szebb, mert mindegyik GYÖNYÖRŰ!! Imádom ezeket a színeket és persze a meséidet, várom a folytatást!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépek. Nem tudok mást írni!:) A meséhez meg ideje lenne kiadót keresni!:)

  VálaszTörlés