2011. szeptember 25., vasárnap

(Türkiz)kék mese XVI. fejezet - a Fehér Fa gyümölcse



Az idők kezdetének is a kezdetén, mikor nem volt még árny sem sötétség, sarjadzott Szép Nimloth, a Teremtés fája. Törzse fehér volt mint az ártatlan új élet, levelei ezüstösen csillogtak az Első Hajnalon. Az emberek első nagy Királyságának, Númenornak bukása után Elendil fia Isildúr nagy áldozatok árán szerezte meg a Gonosz által elpusztított Nimloth egy gyümölcsét, és elhozta Középföldére. Minas Anor fehér tornyai alatt ültette el a gyümölcs magját. A Fehér Fa lett Gondor hatalmának, gazdagságának, a királyi vér folytonosságának jelképe. Ám gyümölcsöt igen ritkán terem, ezért középföldei szem azt nem is láthatta.

Alázatos tollforgató szolgátok sasszárnyon repült sok-sok nappalon és éjjelen át a Tengerhez, ahol Númenor romjai a mélyben pihennek. Alábukott a sötét mélységbe, és felhozta onnan a Titkos Krónikát, amely Nimloth történetét tartalmazza. Abban pedig ez olvasható: "A Fehér Fa gyümölcse száz színben ragyog: benne látod az évszakok zöldjét-aranyát-bronzát-ezüstjét, az élet örök körtáncát. Kerek, mint a végleten világ, csillog mint a Nap, a Hold és a Csillagok. Ha megpillantod, begyógyulnak sebeid, elmúlik fáradtságod, megvidámodik lelked, bátorsággal telik meg szíved."



A Fehér Fa gyümölcsét hoztam el ma, vidámodjon lelketek, bátorodjon szívetek! Szép hetet, élvezzétek az élet körtáncának aranyló őszi fordulóját :)

Minta: Maya csodálatos Indian Summer bogyója, köszönöm szépen Maya! Na ennek megint története van, mert aki szemfüles, bizony észreveszi, hogy csak részben Indian Summer! Becsszóra, nem azért fűzök meg majdnem mindent másképp, mert különcködni akarok, az áldott szép élet szól bele mindig! Most az elméletileg 20mm átmérőjű fagolyóm volt kisebb, úgyhogy a két végén muszáj voltam változtatni. Már nem is ígérem meg, hogy megfűzöm rendesen is, ki tudja, legközelebb mi jön közbe :) Köszönöm ismét Nóri, hogy megfűzted, és ihletet adtál!

11 megjegyzés:

  1. Ez a minta nekem is nagy kedvencem, még átalakítva is!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Csodás színe van! Köszönöm a szép mesét is.

    VálaszTörlés
  3. Amulatba ejto a fantaziad es az iroi kepesseged:)
    A feher fa gyumolcse pedig csodaszep
    Nagyon tetszik

    VálaszTörlés
  4. Megint gyönyörű lett!
    Ez most mélyen érintett, és bátorodom. Ebből mindenképp erőt merítek.
    P.s: cs-bere elkezdve :-)

    VálaszTörlés
  5. Az az "aranyló, őszi forduló" maradt meg bennem, na meg a szép "termés", a kézzelfogható és a fantázia szüleménye egyaránt!.. Nagyon szép!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Hogyne vidámolna a lelke az embernek, ha ilyen gyönyörűséget lát!

    VálaszTörlés
  7. A mese is és a bogyó is csodaszép!!!

    VálaszTörlés
  8. Beautiful beade bead!!!! lovely colors!

    VálaszTörlés