2011. október 15., szombat

Kék mese XXII. fejezet - Sokszínű Szarumán színes, szélesvásznú rongyszőnyege



Egykoron ő volt Szarumán a Fehér - az öt mágus leghatalmasabbika, a Fehér Tanács feje, a Gonosz szolgája elleni küzdelem vezére. Tudása tengernyi, bölcsessége mély volt. Az Ellenség szándékát és eszközeit senki nem ismerte nála jobban. Elmélkedésének fő tárgya az Egy Gyűrű volt. Ám ahogy a fehéret megtöri a fény, ezernyi színné változtatva azt, elméje fogaskerekei úgy törték meg tiszta szándékát: a Gyűrű hatalmába kerítette, s ő mindent megtett, hogy megszerezze azt. S lám, mind a bölcsesség, tudás és ismeret sem volt elég, hogy a Gyűrű hatalmának forrását megértse: a Gyűrű csak egy urat szolgál, bárki más ha megkaparintja, szolgájává válik a Gonosznak.



Így lett Fehér Szarumánból Szarumán a Sokszínű - fejében ezer színben kavarogtak a látomások a Gonosz szolgájának megdöntéséről, Középfölde leigázásáról. Ám amikor elérkezettnek látta az időt, hogy a látókőbe nézzen, s megküzdjön Szauron elméjével - csak ezernyi villódzó színt látott. S mikor Gandalf a Fehér kettétörte botját, Szarumánnak ennyi maradt a százszínű álmokból: legfelső toronyszobája falán a százszínű szőnyeg, mely nappal s éjjel emlékeztette őt, mint dobta el a Fehér Mágusköpenyt.



Szarumán sokszínű szőnyegét hoztam el ma nektek, juttassa eszünkbe, hogy minden szín a fehérből lesz. Szép estét, színekben gazdagat, ám látomásoktól mentest :)

***

Minta: Mississippi, Holle Sauerwein, danke schön!
Gabinál láttam egy csodálatosan szépséges szettet, köszönöm az inspirációt Gabi, és hogy segítettél a mintát megtalálni. Hogy én ezt mennyire imádtam fűzni! Régen fűztem sima (em körbe, nem 3D) peyote-ot, ez az én mantrázós gyöngytechnikám: nem kell állandóan figyelni, ennél a változatnál különösen nem, olyan jó elgondolkodós, fejtisztítós :)
Mondjuk a rivolit a szokásos módon foglaltam be, akkor jöttem rá a nagyokos fejemmel, hogy így csak a széleinél tudom felvarrni gombnak, és akkor a hurok nem simul be alá, látszik is! Nem baj, most már így marad egy darabig, amíg kitalálom, hogy is kell ezt a befoglalást megejteni. Ja, és karkötőt még mindig nem tudok fotózni :D

26 megjegyzés:

  1. A mindenit, ez nagyon szép! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda színek! És mennyi figyelem kell egy ilyenhez! Nagyon szép lett

    VálaszTörlés
  3. Ó de gyönyörű színekkel készítetted el! A rivoli pedig valami csodás! Ha nem szólsz, úgy elvoltam a rivoli és a kari nézegetésével, rá sem jöttem volna hogy van valami bibije. Nincs is!!!!:))) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. fucsomo legyek ha en latok barmifele bibit a rivoli kornyeken ..Csodaszep lett a szonyeg

    VálaszTörlés
  5. Be jó szííínek így együtt, váu!! Dögös a rivolival, naon::)) Nem látom én azt az állítólagos hibát, Cimbikém, miről írtál??? Olyan szuper ékszereket készítesz mostanában, hogy csak pislogok!! Szárnyalsz, látom:::))) Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Nagyon jó ez a hullámzó karkötő, nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés
  7. Csodaszép színekből készült a karkötőd és szerintem egy hibátlan, precíz munka!!

    VálaszTörlés
  8. Csodaszép ez a karkötő, szuper jó a színösszeállítása is!!!!

    VálaszTörlés
  9. Fantasztikus vagy ismét....gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Óóóó de szép színe van :) nagyon tetszetős!!!!

    VálaszTörlés
  11. Csodás, pompás színorgiát készítettél, gratulálok!

    VálaszTörlés
  12. Hát ilyen karkötőt sem láttam még, fantasztikus!

    VálaszTörlés
  13. Le se tudom írni, mennyire tetszik a karkötő! :)

    VálaszTörlés
  14. Soha nem felejtem a fizika órai kísérletet amikor prizma segítségével megtörtük a fényt s láthattunk egy mini szivárványt, a karkötőd hasonló érzést váltott ki bennem, s valóban minden szín a fehérből ered. Szerintem a fotó is nagyon jó.

    VálaszTörlés
  15. Ez a kari fehérben is szép lenne,de így színesben is gyönyörű!

    VálaszTörlés
  16. Csak ámulok bámulok ennyi szépség láttán Adrienn! Ez a karkötő is mesés lett (szószerint is) :-D!

    VálaszTörlés
  17. Álomszép lett, és a színei is nagyon jók. :)

    VálaszTörlés
  18. Fantasztikus színei vannak! Hibát pedig akárhogy bűvölöm nem találok :-))

    VálaszTörlés