2011. október 2., vasárnap

(Türkiz)Kék mese XVIII. fejezet - Mória kapuja



A Köd-hegység keleti oldalán, tágas völgyben mély tó rejtőzik. Ha belenézel akár fényes nappal is, fejed felett csillagok sokaságát látod, mint korona veszik körül. A tó mellett magas sziklafal emelkedik. E sziklafal rejti Törptárnának, Mória földalatti birodalmának kapuját. Az Ébredés óta sok-sok törpöltőn át itt élt Hosszúszakállú Durin népe, a törpök nemzetsége. Mivel a Gonosz hatalmának idején ébredtek, a Valák szívósnak álmodták meg őket. Erősek, nyakasak, állhatatosak a harcban és barátságban egyaránt. Lábuk fáradtságot nem ismer; kezükben a kalapács s más szerszám nem pihen.

Mória hatalmas földalatti csarnokai ma kihaltak, sötétbe borultak. Ám valaha fény volt itt és ragyogás: arannyal, ezüsttel, mithrillel, drágakövekkel borított termek végeláthatatlan sorát kalapálta, faragta évek ezrein át számtalan szorgos törp-kéz.

Mória kapuja sokáig tárva állt minden szabad nép, barát, vándor, kereskedő előtt. A Sötétség leszálltakor a kapu bezárult, s ha a titkát nem ismered, csak a sziklafalat látod. Ám ha kimondod a jelszót, a sziklafalban kéklő fénnyel egy kapu körvonalai bontakoznak ki. Ekkor már más dolgod nincs is, mint a kapu közepén lévő mintához érinteni a Törpök Titkos Pecsétnyomóját, s akkor feltárul előtted a rég elfeledett birodalom kapuja. Ám akkor lépd csak át a küszöböt, ha erős a szíved, szívós a lábad, mert a csarnokokon át sötét és veszedelmes az út a hegyek alatt...



A Törpök Pecsétnyomóját hoztam el ma, kívánom, hogy nyisson meg minden ajtót, amelyen belépni erősen szeretnétek :) Szép estét, világítsanak nekünk Hosszúszakállú Durin csillagai!

Minta: Ewa Ulla medálja - majdnem :) Nem is mondok semmi többet, csak hogy nem volt swarim, kerek golyócskákkal picit mást kívánt a medál! Azért ráismerni... ugye? Köszönöm Éva!

23 megjegyzés:

  1. Teljesen elképesztő vagy! Nem is tudom, hogy a mese vagy az ékszerek tetszenek jobban. Talán nem is kell eldönteni :))) Imádom!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!

    VálaszTörlés
  2. Adrimu, ez szerelem!!! Fűznél nekem egy ilyen gyönyörűséget? Találj ki rá vali cserét! :)

    VálaszTörlés
  3. Soha szebb pecsétnyomót! Egyszerűen imádom, így mesékkel, melyek nap mint nap megérintenek. Engem ezért, másokat másért, mindannyiunkhoz szólnak valamiért.

    VálaszTörlés
  4. Soha szebb pecsétnyomót! Egyszerűen imádom, így mesékkel, melyek nap mint nap megérintenek. Engem ezért, másokat másért, mindannyiunkhoz szólnak valamiért.

    VálaszTörlés
  5. Csak ámulok és bámulok,egyébként is imádom a türkizt,a mesék pedig teljesen elvarázsolnak...

    VálaszTörlés
  6. Csodás, de mindegyik, gratula!!!!

    VálaszTörlés
  7. Cimbi! Én megcsinálom a minta alapot és te hozzá teszed a variációkat,amik csodálatosak,és megvallom eszembe sem jutna:)Megint nagyon szép munka, nagyon jó a mese,és nagyon várom a folytatást,végül köszönöm hogy megfűzted a mintát!

    VálaszTörlés
  8. irigylem a Torpoket hogy ilyen szep pecsetnyomojuk van es legfokeppen hogy ilyen csodalatos mesemondo altal kerul elenk az o eletuk :)
    Imadom a meseidet....is :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű, mint mindig! Elkápráztatsz a türkiz csodáidddal, a meséidet pedig még nem is említettem:-) Gratulálok!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Mondhatni meseszép a medál :)

    VálaszTörlés
  11. Csodaszép ez a medál. Nekem ebben a megfogalmazásban nem is hiányzik a swari, így tökéletes, ahogy megálmodtad Cimbikém! Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  12. Én is kedvet kaptam az ékszer készítéshez. De csak a nyomodban kullogok:) Habár marcipánból nehezebb. nem tagadom. A blogjaitok igencsak inspirálóak. Gyönyörű ez az ékszer!

    VálaszTörlés
  13. Ismét egy gyönyörűség Cimbi módra. Csodálatosan mesésen szép!!!!

    VálaszTörlés
  14. Annyira tetszik, ez a szín , nálam mindent visz.A Pecsétnyomók csodája.

    VálaszTörlés
  15. Cimbike!
    Meddig lehet ezt még fokozni?Ez valami fantasztikus!

    VálaszTörlés
  16. Csodás a medál, fantasztikus a mese! A fantáziád meg -, hogy e kettőt összehozza - utólérhetetlen!

    VálaszTörlés
  17. Cimbi, megint türkiz! A szívem csücske! Csodás!

    VálaszTörlés
  18. Annyira jól néz ki!!!!!Mind színileg,mind formailag!Tetszik,tetszik,tetszik!!!!

    VálaszTörlés