2011. november 30., szerda

Türkizkék mese XXXIV. fejezet - Tol Brandir virága



Az Emberkirályok letűnt birodalmának – melyet már csak a regékből ismerünk – határán a Nagy Folyó széles tóba torkollik. Két partján két ősi őrtorony, középen, a tó déli végén, hatalmas sziklafalak szöknek az égig. Ez Tol Brandir szigete, a Tűszikla. Fent a szédítő magasban fák hajladoznak, s úgy tartja a legenda, hogy a fák között csodás, máshol nem látott virágok nőnek. Ám a függőleges sziklafalakat ember soha meg nem mászhatta.

Ember nem… ám ismerek valakit, aki járt a Tol Brandir fellegszaggató csúcsán! Minuial ő, a tünde-leány, kinek lába nyomán virág nő, keze érintésére a fagyott rügy életre kel s virággá bomlik. Minuial vágya az volt, hogy Yavannának a Föld Királynőjének, minden növekvő élet szerelmesének ültessen virágoskertet. E vágyától hajtva, könnyű léptekkel, szelek szárnyán feljutott a Tűszikla csúcsára, s ott a fák között a réteket virágokkal ékítette. Yavanna szívének oly kedves volt a látvány, hogy a csúcson süvítő szeleket énekével megzabolázta, s felhő-otthonából gyakorta lenéz, hogy gyönyörködjék Minuial virágoskertjének szépségében.



Egy kis virágot hoztam ma a Tűszikla csúcsáról - meséljen nektek a szépségről, amit ott is megtalálhatunk, ahol nem várnánk. Szépséges estét mindannyiunknak :)

***

Minta: Ajne Lekra medálját fűztem meg. Megvan a az új kedvenc :) Annyira tetszik a kis virág forma amit a díszítő sorok kiadnak, mikor elkészültem, csak ültem és nézegettem vagy fél órát! Örök hálám Hajni, köszönetképpen Lekráért és a többi csodás mintádért fogadd ezt a mesét, amibe tudtodon kívül bekerültél - Hajnalka ugyanis sinda (tünde) nyelven Minuial. Aki nem hiszi, járjon utána, mondjuk itt :) (És bocsánat, hogy lehagytam egy sort, nincs magatamám, de majd veszek a következőhöz!)

10 megjegyzés:

  1. Dolostiel nagyon szep viragot hoztal nekunk :)

    VálaszTörlés
  2. Tudtam hogy ma még be kell kapcsolnom a gépet! A mese lélekvidító, a medálka akarom mondani a virág pedig gyönyörű lett!:-))

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tökéletes! Gondolom, Hajni is ezt mondja, ha meglátja!

    VálaszTörlés
  4. Meddig bírod Cimbikém? Hihetetlen vagy!!! Egyébként én még sokáig bírom a meséket is és a szépséges ékszereket is...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek: a mese is, a virág is. Büszke lehetsz magadra, s Hajninak is nagyon fog tetszeni, az tuti!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Dolostiel!
    Most nagyon meghatódtam kedvességed határtalan és nagyon jól esik!!!
    A Lekrád meg fantasztikus, imádom ahogy összevarázsolod a színeket"mesébe illő"

    VálaszTörlés
  7. A "Lila és kicsit türkiz" ékszeredbe egészen szerelmes lettem. Valami fantasztikusan szépet sikerült alkotnod. Nagyon ügyes vagy . Kíváncsi vagyok hogyan születik meg egy ilyen alkotás. Hogyan találod ki?

    VálaszTörlés
  8. Csodaszép virág, csodaszép mese!!
    :-)

    VálaszTörlés
  9. Hol lehet megvásárolni a mesegyűjteményedet?.....szívesen olvasgatnám az unokáimnak!Fantasztikus vagy....a virág meg gyönyörű!

    VálaszTörlés
  10. Szépséges ez a medálod is!

    VálaszTörlés